Karvo kysyy hallituksen aluekehityssuunnitelmista

Kansanedustaja Ulla Karvo (kok) on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen hallitusohjelmassa päätetystä aluekehityksen suuntaviivojen määrittelystä ja hallitusohjelmassa mainittujen, erittäin harvaan asuttuja alueita koskevien ja esimerkiksi tietoliikennekustannuksiin ja sähköveroon liittyvien toimintatukien käyttöönottomahdollisuuksien selvittämisestä.

- Hallitusohjelman mukaisesti hallituksen tavoitteena on edistää muun muassa alueiden kansainvälistä kilpailukykyä ja pienentää alueiden välisiä kehityseroja. Lähtökohtana on alueiden omiin vahvuuksiin ja osaamiseen perustuva erikoistuminen. Pyrkimyksenä on tehostaa aluepolitiikkaa erityisesti heikoimmilla alueilla ja vaalikauden alussa määritellä valtakunnalliset aluekehittämisen suuntaviivat. Erityistoimenpiteitä hallitus on kohdentamassa Pohjois-Suomeen.

- Hallitusohjelma tarjoaakin erinomaiset mahdollisuudet selvittää eri keinoja positiivisen aluekehityksen tukemiseksi. Jo nyt on päätetty mm. Lapin kaikkein haasteellisimmassa asemassa olleita kuntia varten suunnitellun sosiaaliturvamaksukokeilun kehittämisestä ja monille yksinyrittäjille tärkeästä avustuksesta ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen. Mahdollisuudet ovatkin monet, ja tulevaisuutta silmällä pitäen kaikki vaihtoehdot on syytä selvittää.


Copyright © 2007... Arctic Need Oy