Lapin kokoomus tyytyväinen hallituksen budjettipainotuksiin

Rovaniemellä kokoontuneen Lapin kokoomuksen piirihallituksen mukaan hallituksen budjettipainotukset vastaavat hyvin lappilaistenkin etua.

Erityisen myönteisinä piirihallitus piti muun muassa työnteon kannustavuuteen ja koulutukseen suunnattuja kohdennuksia.

- Tehdyt veropäätökset vaikuttavat osaltaan jokaisen ostovoimaa parantavasti ja tuovat siten talouteen uutta nostetta. Kaikkiin tuloluokkiin ulottuvien veronkevennysten ohella kehitetään myös verotuksesta tehtäviä vähennyksiä. Niistä hyötyvät niin palkansaajat kuin eläkeläisetkin.

- Koulutuspuolella merkittävä ratkaisu oli lisätä ammatillisen koulutuksen aloituspaikkoja. Tarjontaa pystytään Lapissakin kasvattamaan, mitä olemme tavoitelleet. Kun koulutukseen saadaan nyt muutoinkin lisää resursseja peruskouluista korkeakouluihin, tämän on määrä näkyä myös laadussa.

Piirin puheenjohtaja, kansanedustaja Ulla Karvo korosti osaltaan budjetin energialinjauksia.

- Kotitalousvähennyksen enimmäismäärän nostaminen ja vähennystä koskeneiden rajoitusten purkaminen tekee muun muassa lämmitystapamuutoksien teettämisestä entistä edullisempaa. Yritysten ja yhteisöjen energiatukien lisäys on myös omiaan edistämään energiatehokkuuteen liittyvien investointien tekoa.


Copyright © 2008... Arctic Need Oy