Lapin kokoomus: Tasa-arvoiset kuntapalvelut turvattava

Torniossa kokoontunut Lapin kokoomuksen piirihallitus kiinnittää huomiota tasa-arvoisten kuntapalvelujen turvaamiseen sekä eri uudistusten väliseen koordinaatioon.

- Siinä missä valta, myös vastuu kuntien ja valtion välillä on yhteistä. Sen ohella, että asiat on otettava lähidemokratian piirissä haltuun, on tärkeää, että valtio huomioi osaltaan alueelliset erityispiirteet.

- Käynnissä on jo viime vaalikaudella aloitettu kunta- ja palvelurakenneuudistus. Vuoteen 2010 mennessä olisi tarkoitus saada valmisteltua myös suuri valtionosuusuudistus.

Piirihallituksen mukaan uudistukset tarjoavat nyt poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet tarkastella asioita laajempina kokonaisuuksina niin valtuusto- kuin valtioneuvostotasoillakin.

- Olennaista on pitää uudistuksen tavoite, yhdenvertaiset ja toimivat sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille suomalaisille, kirkkaana. Kaikki keinot kuntien omasta palvelutuotannosta tilaaja-tuottajamalliin ja nykyisten rakenneratkaisujen säilyttämisestä yhä syvempään yhteistyöhön ja perustavampaa laatua oleviin muutoksiin on sitten valittava siltä pohjalta, mitkä ratkaisut palvelevat parhaiten tätä päätavoitetta.


Copyright © 2008... Arctic Need Oy