Vastuullista politiikkaa Rovaniemelle

Kuntapolitiikan haasteet ovat säilyneet samoina niin pitkään kuin voimme muistaa. Peruspalveluista huolehtiminen ja alueiden elinvoiman säilyttäminen ja kehittäminen ovat aina olleet keskiössä. Tänä päivänä kunnat ovat yhä kasvavien paineiden edessä pyrkiessään tarjoamaan kuntalaisille odotetut palvelut.

Rovaniemenkään ei tarvitse tehdä kaikkea itse. Palvelutuotantoa tulee kuitenkin vielä kehittää yhteistyössä erilaisten järjestöjen, säätiöiden ja yksityisten yritysten kanssa. Vastuu hyvinvointipalveluiden järjestämisestä on jatkossakin julkisella sektorilla, tuotti palvelut mikä toimija tahansa.

Toimintakyky, rohkeus ja joustavuus ovat termejä, joilla kokoomus kuvaa tulevaisuuden edelläkävijäkuntia. Rohkeasti toimiva kunta pystyy vastaamaan kuntalaistensa tarpeisiin taloutensa puitteissa. Lisäksi on tärkeää, että kuntalaisella on mahdollisuus valita palveluista omaan elämäntilanteeseensa sopivin vaihtoehto, aina kun mahdollista, myös eri palveluntarjoajien väliltä.

Rohkea kunta tukee avointa kilpailua, innovatiivisuutta sekä yrittäjien tasapuolisia toimintamahdollisuuksia. Loppupeleissä palveluntarjoajien välisen mittelön pitäisi tuottaa parhaat mahdolliset tulokset kuntalaisille laadukkaiden ja toimivien palveluiden muodossa. Ja veroeurojen säästyä tärkeimpiin kohteisiin.

Vastuullinen kunta etsii myös aktiivisesti yhteistyömahdollisuuksia naapurikuntiensa kanssa. Joustavuus yli kuntarajojen on tulevaisuuden mantra. Rovaniemillä tehtiin jo tässä suhteessa tärkeä päätös voimien yhdistämisestä. Kunhan alun sisäänajovaihe saadaan saatettua päätökseen, olen vakuuttunut siitä, että yhteinen Rovaniememme on vielä entistäkin parempi paikka elää, asua ja yrittää.

Ulla Karvo
kansanedustaja (kok)


Copyright © 2008... Arctic Need Oy