Lapin kokoomus kohentaisi edelleen omaishoitajien asemaa

Lapin kokoomus kiittää hallituksen aktiivisuutta omaishoitajien asemaan puuttumisessa ja pitää tärkeänä, että työtä omaishoitajien arjen helpottamiseksi jatketaan niin sosiaaliturvan kokonaisuudistusta valmistelevan SATA-komitean puitteissa kuin muutoinkin. Tärkeintä on suhtautua avoimesti eri kehitysmahdollisuuksiin, kuten palvelusetelienkin kohdalla.

- Kotihoito on usein kaikista inhimillisin vaihtoehto, ja sille on syytä luoda mahdollisimmat hyvät edellytykset silloin, kun siihen on niin hoidon tarpeessa olevalla kuin omaisillakin aitoa jaksamista ja halua.

Piirin syyskokouksen mukaan parannettavaa on muun muassa omaishoitajien hengähdysvapaiden järjestämisessä, kun väliaikaisia hoitoratkaisuja ei ole ollut saatavilla riittävästi, eri kuntien asukkaiden välisessä tasa-arvoisuudessa ylipäänsä sekä omaishoidon tuen verotuksellisessa kohtelussa.

Lapin kokoomuksen puheenjohtajan, kansanedustaja Ulla Karvon mukaan omaishoitoon liittyvää byrokratiaakin on pystyttävä keventämään.

- Kelan maksamien hoitotukien, kotitalousvähennyksen ja omaishoidon tuen yhdistäminen yhdeksi palvelupaketiksi on ollut eräs kokoomuksen esittämä keino. Samalla on otettava tarkasteluun vielä muutkin tukijärjestelmään liittyvät yksityiskohdat. Lähtökohtana tulee aina olla se, ettei omaista jätetä yksin hoitovastuun kanssa ja että kotihoidon mahdollistamiseksi saadaan myös kylliksi tarvittavaa apua ja tukea.


Copyright © 2008... Arctic Need Oy