Lapin kokoomus kannattaa ripeää täsmäelvytystä

Rovaniemellä kokoontunut Lapin kokoomuksen piirihallitus pitää hallituksen elvytysaikeita ajanmukaisina ja oikeansuuntaisina. Piirihallituksen mukaan tulee toteuttaa ensisijaisesti sellaisia toimenpiteitä, joilla on parhaat työllisyysvaikutukset ja jotka tuovat varmasti takaisin asetetun panostuksen.

- Eri puolilla Lappia on paljon hyviä hankkeita, jotka voisivat olla käynnistettävissä periaatteessa nopeastikin. Yrityksien elinvoimaisuuden turvaamisella taataan laajimmat aluetaloudelliset vaikutukset.

Lapin kokoomuksen puheenjohtaja Ulla Karvo katsoo osaltaan, että elvytystoimenpiteet on aloitettava mahdollisimman joutuisasti ja että näin ollen on suosittava niitä hankkeita, joita varten suunnitelmat ovat jo valmiina.

- Yritysten tukemiseen löytyy monia keinoja, ja koko kirjoa on hyödynnettävä. Esimerkiksi valtio voisi lähteä tukemaan taloustilanteen vuoksi jäädytettyä Tornion terästehtaan investointihanketta vaikkapa osakeannilla tai takausjärjestelyillä. Rata- ja kaivoshankkeet ovat yhtä lailla tärkeitä.


Copyright © 2008... Arctic Need Oy