Yhteistyöllä eteenpäin

Uutiset talouden kehityksestä ovat olleet viime kuukausina aivan erityisen tarkkailun kohteina niin kotitalouksissa ja yrityksissä kuin muissakin yhteisöissä. Jälleen kerran on jouduttu havaitsemaan, ettei rahoitusmarkkinoiden toimintakaan ole mikään oma erilliskysymyksensä, vaan heijastuu kansainvälistymisen myötä jo USA:sta Utsjoellekin.

Haastavinta nykytilanteessa on paitsi varautua ja pystyä reagoimaan potentiaalisesti negatiivisiin vaikutuksiin, niin suuntautua tulevaisuuteen. Investoimalla ihmisiin voimme muutoin hiljaisina aikoina parantaa heidän osaamistaan. Koulutus antaa hyvät eväät myös seuraavan nousukauden luomiseen, samoin kuin kaikki konkreettisempikin panostus tulevaisuuden menestysedellytyksiimme.

Hallitus on lähtenyt osaltaan lukemattomien investointien takuumieheksi ja tehnyt myös laajaa yhteistyötä työelämän ei toimijoiden, sekä työmarkkinajärjestöjen että yrittäjienkin edustajien ja edunvalvojien kanssa. Tästä esimerkkinä paitsi kaikki elvytystoimemme, niin myös mm. tuore sosiaalitupo, jonka pitäisi osaltaan parantaa yritystemme kilpailukykyä.

Vähintään yhtä olennaista kuin tehdä päätöksiä ja saattaa asioita toivotuille urille, on kuitenkin se missä hengessä näin onnistutaan tekemään. Työntekijöiden ja työnantajien välistä luottamusta ja arvostusta mitataan myös vaikeina aikoina. Mitä tahansa ristiriidan tuntua sähköisen viestinnän tietosuojalain uudistamisestakin on osin virheellisestikin revitelty, niin tärkeimmäksi nousee aina kaikkien osapuolten yhteinen etu ja yhteistyö.

Ulla Karvo
kansanedustaja (kok)


Copyright © 2008... Arctic Need Oy