Lapin kokoomus: Rakentavat ratkaisuvaihtoehdot tarpeen Soklissa

Lapin kokoomus uskoo alueiden oma-aloitteiseen kehittämiseen ja katsoo, että alueiden kehittämistä on jatkossakin toteutettava alueiden omista lähtökohdista lähtien.

- Viime aikoina Lapissa on ryhdytty kehittämään voimakkaasti maakunnan luonnonvaroihin perustuvaa teollisuutta. Vallitsevassakin taloustilanteessa on pystytty viemään eteenpäin lupaavia kaivoshankkeita.

Lapin kokoomuksen mielestä näiden hankkeiden työllistävän vaikutuksen vuoksi olisi tehtävä kaikki mahdollinen, jotta ne saataisiin toteutumaan.

- Luonnonvarojen hyödyntäminen edellyttää monimutkaisia lupaprosesseja ja selvitysmenettelyjä, jotka vievät kohtuuttomasti aikaa. Kaikki vaadittavat luvat on hankittava ja selvitykset tehtävä, mutta maakunnan kokonaisedun pitäisi olla joka vaiheessa kantavana ajatuksena, tähdentää Lapin kokoomuksen puheenjohtaja, kansanedustaja Ulla Karvo.

- Lisäksi on muistettava, että maakunnan pinta-ala kattaa lähes kolmanneksen Suomen pinta-alasta, joten kaikkien toimijoiden tulisi mahtua sovussa alueelle.

Karvon mukaan nyt onkin aika löytää rakentavia vaihtoehtoja esimerkiksi Soklin radan toteuttamiseksi.


Copyright © 2008... Arctic Need Oy