Lapin kokoomus: Lappi on tullut hienosti huomioiduksi aluepoliittisesti

Lapin kokoomuksen piirihallitus kokoontui viikonvaihteessa Sodankylän Luostolla. Kokouksessaan piirihallitus totesi, että Lappi on tullut hyvin huomioiduksi aluepoliittisesti.

- Ministeri Lindénin (kok) ponnistelut laajakaistaverkoston kehittämiseksi ovat tuomassa monille Lapin kunnille realistiset mahdollisuudet toteuttaa laajakaistahankkeet alueillaan. Lisäksi poikkeuksellisen harvaanasuttujen kuntien tuki tulee tasaamaan eriarvoisessa asemassa olevien kuntien asemaa useassa maakunnan kunnassa.

Kokoomuksen piirihallituksen mielestä on hyvä, että Lapin asiat kiinnostavat. On kuitenkin kyseenalaista, että esimerkiksi ympäristönsuojeluun liittyvissä asioissa asiantuntijoina esiintyy usein ihmisiä, jotka ajattelevat tietävänsä maakunnan asiat paremmin kuin lappilaiset itse.

- Muiden on väärin pyrkiä estämään lappilaisen elinkeinoelämän kehitystä ympäristönsuojelun varjolla. Lappilaiset, jos ketkä, ymmärtävät luonnon merkityksen omalle maakunnalleen. Viimeisin esimerkki liittyy Pallakseen, viittaa piirin puheenjohtaja, kansanedustaja Ulla Karvo.

- On hyvä asia, että saamme varmistettua lisärakentamisen Pallakselle, mutta aika näyttää, onko vuodepaikkamäärä riittävä. Yrittämisen on oltava liiketaloudellisesti kannattavaa, ja olisi ollut suotavaa, että kerralla olisi saatu mahdollisimman elinkelpoinen ratkaisu aikaan, Karvo toteaa.


Copyright © 2008... Arctic Need Oy