Eduskunnan budjettipaketissa panostetaan yrittäjyyteen

Ennustaminen on yleensäkin vaikeaa, mutta tällä hetkellä se on todella haasteellista. Näyttää siltä, että talouden pudotus olisi pysähtynyt, mutta jatkokehitys on epävarma. Suomen talous on riippuvainen ympäröivästä maailmasta, ennen kaikkea EU:sta ja sen toimintakyvystä.

Kööpenhaminan ilmastokokouksen linjaukset vaikuttavat osaltaan tulevaisuuteemme. Kokonaisuuden ja oman kilpailukykymme kannalta tärkeintä olisi edelleen mahdollisimman laaja sitoutuminen yhteisiin tavoitteisiin.

Talouden tilanne edellyttää myös kotimarkkinoiden ylläpitämistä. Suuri merkitys on kuluttajien luottamuksella. Tuloverojen nousun estäminen ja alhaiset korot auttavat. Paljon merkitystä on myös yleisellä ilmapiirillä ja valtion toimenpiteillä. Elvytystaso on mittava, ja mm. erilaiset koulutustoimenpiteet ovat tarpeellisia.

Kaivoshankkeisiin liittyviin väyläinvestointeihin on varattu kuuden miljoonan sopimusvaltuus. Tämä on Lapille tärkeä panostus. Matkailuelinkeinolle ensi kesänä toteutettava ravintola-alan alv-alennus tuo helpotusta. Yrittäjien perheenjäsenten työttömyysturvankin parantaminen on askel oikeaan suuntaan.

Vuoden 2010 budjetti on tässä taloustilanteessa harkittu ja tasapainoinen. Paljon puhuttaneet verovähennykset avittavat pienituloisia. Verotulojen alentuminen heikentää kuntien tilannetta, mutta myös kuntien on osallistuttava taloustalkoisiin. Nyt on aika tehostaa toimintaa ja palvelutuotantoa.

Ulla Karvo
kansanedustaja (kok)


Copyright © 2008... Arctic Need Oy