Lapin Kokoomus: Yritysverotuksen on oltava pitkäjänteistä

Lapin Kokoomuksen piirihallitus tukee verotuksen pitkäjänteisyyttä ja ennakoitavuutta. Vastikään kokoontuneen piirihallituksen mukaan etenkin yritysverotuksen muutokset aiheuttavat herkästi myös epätoivottuja vaikutuksia moneen suuntaan.

- Viimeisimmästä talouskoettelemuksesta ollaan selviämässä kohtuudella juuri yrittäjien ansiosta. Konkurssien määrä on huomattavasti pienempi kuin 1990-luvun alun lamassa, ja tämä johtuu tuolloisen laman jälkeen tehdyistä verouudistuksista. Ne lisäsivät yritysten vakavaraisuutta ja lamansietokykyä, eikä näitä uudistuksia saa romuttaa.

-Yritysten verotuksen kiristämisellä on suora vaikutus työllisyyteen, toteaa piirin puheenjohtaja, kansanedustaja Ulla Karvo. Esille on nostettu jälleen osinkoverotuksen kiristys, ja tämä tarkoittaisi käytännössä uhkaa työllisyydelle.

Kokoomuksen piirihallitus ei hyväksy esitettyjä kaavailuja osinkoverotuksen muuttamiseksi. Konkreettisena toimena piirihallitus esittää, että osinkotulo voitaisiin jaksottaa kumulatiivisesti esimerkiksi kolmelle tilikaudelle, koska yrityksissä on niin hyviä kuin huonojakin vuosia. Näin tuettaisiin yrittäjiä ja taattaisiin yritysten hyvinvointia ja sitä kautta niiden mahdollisuuksia työllistää.


Copyright © 2010... Arctic Need Oy