Puoluekokousten ruuhkaviikonloppu

Viime viikonloppu oli todellista puoluekokousten ruuhka-aikaa, kun Kokoomus, Keskusta ja RKP kokosivat kukin tahollaan väkensä. Puoluekokous on yleensä kahden vuoden välein pidettävä kokous, jossa valitaan puolueen johto ja linjataan puolueen näkemyksiä.

Itse edustin Jyväskylässä Kokoomuksen puoluekokouksessa. Kun yli tuhat samanhenkistä ihmistä kokoontuu yhteen, tunnelma on korkealla. Vastuuta on kannettu yhtenäisesti vaikeana aikana, mikä antaa voimavaroja rakentavan politiikan tekemiselle jatkossakin.

Puheenjohtajamme Jyrki Katainen valittiin jatkoon yksimielisesti ilman vastaehdokkaita. Kataisen linjapuheessa korostuivat jo käytännön toteutuksestakin tutut teemat: ihmisten innovatiivisuuden, talouden ja työllisyyden tukeminen sekä niin kotimaisen osaamisen kuin hallituskauden aikana vahvistuneiden kansainvälisten politiikkaverkostojen käyttäminen suomalaisten eduksi.

Viikonlopun mullistavimmat henkilövaihdokset nähtiinkin Lahdessa pidetyssä Keskustapuolueen kokouksessa. Keskusta puhdisti pöytänsä vaihtamalla sekä puoluejohtajansa että puoluesihteerinsä, mikä tuo heidän osaltaan ministerikierrätystä myös hallitukseen. Käytännössä maan hallitus muodostetaan uudelleen vielä loppuvaalikaudeksi, ja pääministerin vaihtuessa on käytävä läpi koko hallituksenmuodostusproseduuri.

Tosiasialliset muutokset jäänevät silti vähäisiksi ja uskon, että yhteistyö hallituksessa jatkuu vakaalta pohjalta. Ensi kevään eduskuntavaaleista huolimatta onkin toivottavaa, että vastuullisuus säilyy. Aikana, jolloin maan haasteet ovat suuret, ei ole varaa keskittyä muuhun kuin asioiden hoitamiseen mahdollisimman hyvin.

Kokoomuksen seuraava puoluekokous, jota johtaa jo parhaassa tapauksessa pääministeri Katainen, saadaankin sitten meille Lappiin, Rovaniemelle vuonna 2012. Tarjokkaita kokousten järjestäjiksi on aina useita, joten voimmekin olla tyytyväisiä, että valinta osui jälleen reilun kymmenen vuoden tauon jälkeen meille. Kokoukset ovat aina erinomainen mahdollisuus parantaa maakunnan tunnettuutta ja tuovat tietysti myös taloudellista lisäarvoa, jota olemme mielellämme tuottamassa.

Ulla Karvo
kansanedustaja (kok)


Copyright © 2010... Arctic Need Oy