Hyvä työ tehdään yhdessä

Aika kuluu nopeasti silloin, kun tekeminen ja seura ovat parhaita. Tämä totuus kuvaa erinomaisesti myös niitä kokemuksia, joita minulla on kansanedustajan työstä. Neljä vuotta on mennyt kuin siivillä niin Arkadianmäellä ahertaessa kuin Lapin asioita paikan päällä hoitaessa.

Vaikeatkin asiat on kuitenkin helpointa ottaa vastaan silloin, kun ympärillä on hyvä joukkue. Emme ole pystyneet estämään Eurooppaakin koetellun talouskriisin vaikutuksia Suomeen, mutta omalla toiminnallamme olemme voineet rajoittaa kriisin aiheuttamia vahinkoja.

Välillä vastuunkanto on merkinnyt valintaa huonon ja vielä huonomman vaihtoehdon välillä, mutta vastuullisuuteen kuuluu, että päätöksiä tehdään näissäkin tilanteissa. EU:n puitteissa tehdyt tukiratkaisut ovat mm. auttaneet säilyttämään lukemattomia työpaikkoja meillä pohjoisessakin ja johdattelemaan talouttamme takaisin kasvu-uralle.

Samalla ei ole unohdettu myöskään sitä agendaa, jota lähdimme vaalikauden alussa toteuttamaan.
Kokoomuksen ansiosta tarvittavaan koulutukseen on saatu roimasti lisää aloituspaikkoja, kaikista heikoimmassa asemassa olevien toimeentuloa on parannettu huomattavasti punamultahallitusta tehokkaammin ja mm. asiakkaan oikeuksia terveydenhuollon piirissä on kohennettu tuntuvasti.

Työpaikkojen lisäämiseksi on noudatettu aktiivista elinkeinopolitiikkaa, johon on liittynyt myös vahva sitoutuminen alueiden infrastruktuurihankkeisiin. Lapin menestys riippuu myös tulevaisuudessa eri elinkeinojen kyvystä rauhanomaiseen ja rakentavaan rinnakkaiseloon. Kaivosteollisuudenkin kehittämiselle on varmasti sijansa matkailun ja muiden toimijoiden siitä kohtuuttomasti kärsimättä.

Jotta hyvinvointimme pohja kestäisi myös väestön ikääntymisen, tarvitsemme edelleen lisäpanoksia yrittäjien sosiaaliturvaan. Kokoomuksen esittämät verouudistukset on myös osaltaan räätälöity alentamaan työllistämisen kynnystä.

Tehtyjen työvuosien määrä ei silti ole ainoa tärkeä asia tässä maailmassa, sillä työn tuottavuus ja laatu syntyvät myös terveydestä, viihtyvyydestä ja mahdollisuudesta tehdä jotain oikeasti merkittävää niin työpaikalla kuin sen ulkopuolellakin. Osallisuuden ja yhteisöön kuulumisen ei täydy loppua silloinkaan, kun tulee aika jäädä eläkkeelle.

Yhteistyön voimaan luottaen olemmekin kokoomuksessa jatkaneet jo aiemmin aloitettua talkoilua "Tee hyvä työ"-kampanjalla. Ideana on herättää meidät jokainen näkemään arkemme pieniä ja suuria mahdollisuuksia auttaa lähimmäisiämme tavoilla, jotka koituisivat meidän kaikkien yhteiseksi iloksi. Kysymyksessä ei aina tarvitse olla mitään mahdottoman ihmeellistä, kunhan ajatus on arvokas. 17.4. tehtävä voikin esimerkiksi tulla suoritetuksi soittamalla muutamalle sukulaiselle ja tutulle ja käymällä äänestämässä eduskuntavaaleissa Lapin kokoomusta.

Ulla Karvo
Kansanedustaja, varatuomari (OTL)
Lapin kokoomuksen puheenjohtaja


Copyright © 2011... Arctic Need Oy