Ke 13.4.
klo 14 alkaen Lordin aukio
klo 16-18 Lapin Kansan vaalipaneeli, Roi

To 14.4.
klo 10-12 K-Citymarket, Kemi
klo 15-17 Lordin aukiolla Rovaniemellä kahvitus
klo 18 Arktikum, Kultaa! -näyttelyn avajaiset
 
Pe 15.4.
klo 13.30 Rajalla, Tornio
klo 18 Hilpeä Krouvi, Rovaniemi
klo 20-22 Naisten paneeli, Hotelli Pohjanhovi
 
La 16.4.
klo 11 alkaen Lordin-aukio, Roi
 
Su 17.4.
Vaalipäivä, äänestäminen
Klikkaa Ulla Karvo Facebookissa

 


Klikkaa Ullan blogiin

Klikkaa Ullan kolumneihin

Klikkaa Ullan kuvagalleriaan
Kokoomuksen www-sivuille  Lapin liiton www-sivuille  Eduskunnan www-sivuille

      Ajatus Oy:n kotisivuille Arctic Need Oy:n kotisivuille


Ulla Karvo     Eduskuntatyö     Tavoitteet     Ulla omin sanoin


Eduskuntatyö

Vankka pohja koulutuksesta ja kokemuksesta

Työ eduskunnassa on erittäin monipuolista ja vaatii kansanedustajalta monen eri sektorin osaamista. Varatuomarin koulutus ja vuosien kokemus maakunnan asioiden edistämisestä niin Lapin liitossa ja yliopistossa kuin politiikan alkulähteillä kunnallispolitiikan parissa ovat kuitenkin osoittautuneet vahvaksi perustaksi.

Lapin vaalipiiristä valittuna edustajana olen tehnyt töitä erityisesti Lappia koskevien asioiden parissa. Lisäksi työnkuvaani ovat vaikuttaneet jäsenyyteni eduskunnan perustuslakivaliokunnassa ja Suuressa valiokunnassa. Nämä molemmat valiokunnat ovat erinomaisia väyliä ottaa kantaa ja vaikuttaa myös Lapin kannalta keskeisiin asioihin, kuten kansalaisten perusoikeuksien toteutumiseen eri lakiesityksissä ja Suomen EU-politiikan linjauksiin. Sivistysvaliokunnan ja hallintovaliokunnan varajäsenyyksien kautta olen pystynyt seuraamaan myös Lapin kannalta tärkeää koulutus- ja sivistyspolitiikkaa sekä kuntien palvelu- ja rakenneuudistuksen etenemistä ym. hallinnon ja alueiden kehittämistä.

Jäsenyyteni Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnassa ja toimimiseni Suomen edustajana Arktisen alueen parlamentaarikkokonferenssissa ovat osaltaan tuoneet työhön kansainvälistä ulottuvuutta. Pohjoismaiden neuvostossa minut on valittu myös tarkastuskomitean puheenjohtajaksi, ja olemmekin monin tavoin saaneet järkeistettyä toimintaa. Järjestöpuolella toimin lisäksi Eurooppalaisen Suomen varapuheenjohtajana.

Pohjoisen näkökulmasta on erityisen keskeistä luoda yrittäjyydelle ja onnistumisille otollisia olosuhteita, ja se edellyttää paitsi omaa innovatiivisuuttamme ja osaamistamme, niin myös kaikkien vaikutusmahdollisuuksiemme hyödyntämistä.

Maakunnallisessa katsannossa pidän entistä työnantajaani Lapin liittoa ilman muuta tärkeimpänä yhteistyötahona. Esimerkiksi palvelutuotannon parantaminen vaatii edelleen vahvaa maakunnallistakin panosta.

Lisätietoja:

Täysistuntopuheenvuoroni ja valtiopäivätoimeni: Eduskunnan tietosivu
Valtioneuvosto: www.vn.fi