Ke 13.4.
klo 14 alkaen Lordin aukio
klo 16-18 Lapin Kansan vaalipaneeli, Roi

To 14.4.
klo 10-12 K-Citymarket, Kemi
klo 15-17 Lordin aukiolla Rovaniemellä kahvitus
klo 18 Arktikum, Kultaa! -näyttelyn avajaiset
 
Pe 15.4.
klo 13.30 Rajalla, Tornio
klo 18 Hilpeä Krouvi, Rovaniemi
klo 20-22 Naisten paneeli, Hotelli Pohjanhovi
 
La 16.4.
klo 11 alkaen Lordin-aukio, Roi
 
Su 17.4.
Vaalipäivä, äänestäminen
Klikkaa Ulla Karvo Facebookissa


Klikkaa Ullan blogiin

Klikkaa Ullan kolumneihin

Klikkaa Ullan kuvagalleriaan
Kokoomuksen www-sivuille  Lapin liiton www-sivuille  Eduskunnan www-sivuille

      Ajatus Oy:n kotisivuille Arctic Need Oy:n kotisivuille


Ulla Karvo     Eduskuntatyö     Tavoitteet     Ulla omin sanoin


Tavoitteet

Tärkeimpiä tavoitteitani ensi vaalikaudella ovat:

1. Yrittäjien sosiaaliturvan parantaminen

2. Työllistämisen helpottaminen

3. Alueellisen tasa-arvon lisääminen

4. Kuntien palvelujen turvaaminen kaikille ikäryhmille

Keskeisten yhteistyökumppaniemme Lappi-tietämys on kuluneella vaalikaudella lisääntynyt huomattavasti. Kaivannaisteollisuuden ja energia-alan suunnittelemat investoinnit ja arktisen alueen painoarvon nousu ovat osaltaan kasvattaneet kiinnostusta. Tämä antaa hyvät lähtökohdat nostaa vielä entisestään pohjoisen profiilia.

Lapin elinvoimaisuuden takaamiseksi koko Suomen tehtävänä on tukea Barentsin mahdollisuuksien hyödyntämistä. Elinkeinoelämän vireys ja hyvät kouluttautumismahdollisuudet takaavat palveluiden järjestämismahdollisuudet maakunnassa.

Tulevat vuodet ovat joka tapauksessa erittäin haasteellisia. Vaikka olemme lähteneet kasvu-uralle, syntynyttä kestävyysvajetta ei pystytä paikkaamaan vain meistä riippumattoman talouskasvun avulla. Valtiontalous on kuitenkin saatava tasapainoon ja lisävelkaantuminen estettävä.

Julkisen talouden tasapainottamiseen on vain yksi kestävä ratkaisu: työn tekeminen. Työn on oltava aina kannattavaa, ja työllisyys paranee kestävästi vain yritysten saadessa menestyä.

Yritysten työllistämiskannusteita on myös luotava lisää. Erityisen tärkeää olisi helpottaa naisvaltaisten alojen yrittäjien työllistämistä jakamalla vanhemmuuden kustannukset entistä tasapuolisemmin.

Myös yrittäjien omaa asemaa on kohennettava esimerkiksi tarkistamalla työttömyysturvan saamisen edellytyksiä. Mahdollisuus jättää yritystoiminta lepäämään kertaalleen pelkästään omalla ilmoituksella ja oikeus välittömään työttömyysturvan saamiseen auttaisivat monia, koska nykyinen neljän kuukauden karenssiaika on liian pitkä.

Kun yrittämisen kannustimet ovat kunnossa ja työnteko on tehty mahdollisimman palkitsevaksi, pystymme parhaiten huolehtimaan kaikkien meidän hyvinvoinnista ja myös heikoimmassa asemassa olevien tuesta.

Lisätietoja kokoomuksen linjauksista löytyy sekä ministerityöryhmiemme ohjelmista että eduskuntaryhmämme raporteista, joita olen osaltani ollut valmistelemassa joko työryhmien jäsenenä tai muuta kautta.